Begeleiding

Tesselhof Opleidingen biedt niet alleen een standaard typecursus aan met standaard lesmateriaal. Tesselhof Opleidingen biedt extra typebegeleiding aan voor elke leerling. Door deze extra service kunnen cursisten met dyslexie, ASS, ADHD of andere leer- en/of gedragsproblemen ook hun typediploma behalen. Voor deze extra service hoeft niet worden bijbetaald. Deze speciale begeleiding is niet alleen bedoeld voor de leerlingen met leer- en/of gedragsproblemen, wanneer een leerling te ver achter raakt is het voor elke leerling mogelijk om gebruik te maken van de extra begeleiding.

Mariëtte Tesselhof

Mariëtte Tesselhof

Groepen
Met het samenstellen van de groepen wordt rekening gehouden met alle leerlingen. Tesselhof Opleidingen probeert zo optimaal mogelijk de groepen in te delen. Leerlingen waarbij speciale aandacht vereist is worden verspreid over de groepen zodat de rest van de groep hier niet onder lijdt en de leerling met extra aandacht ook deze extra aandacht kan krijgen.

Dyslexie
Leerlingen met dyslexie ondervinden vaker problemen met het typen, daardoor is het belangrijk dat deze leerlingen elke dag gaan oefenen. Goed kunnen typen is voor kinderen met dyslexie extra belangrijk. Op scholen wordt namelijk steeds vaker gebruik gemaakt van laptops voor kinderen met dyslexie. Hiervoor is goede toetsenbordvaardigheid een vereiste en bij de klassikale lessen van Tesselhof Opleidingen is hier alle aandacht voor, indien nodig met extra lessen.